Hem till fruktträdgården

Det var gammelfarmor och gammelfarfar som först flyttade till Skändla på 1930-talet. Många år senare ville barnbarnsbarnet Mattias och hans fru Linda bygga ett nytt hem på släktgården. I den lantliga miljön bland gamla fruktträd blev Villa Mariefred det självklara valet.

Drömmen blev sann

Det är en gammal historia, på flera sätt. Den börjar med Mattias Skändlagårds gammelfarmor och gammelfarfar, fortsätter med morföräldrarna som var månskensbönder, och sedan Mattias egen uppväxt på föräldragården strax utanför Göteborg och hans längtan efter att någon gång flytta tillbaka dit med sin familj. Redan 2013 var det faktiskt aktuellt, men den gången blev det inte verklighet. Ytterligare några år gick och när möjligheten dök upp igen behövde inte Mattias och hans fru Linda fundera länge. Nu skulle drömmen äntligen bli sann.

-Vi bodde i ett radhus då, men tyckte att det var lite trångt och längtade ut på landet. Tomten som vi styckat av från min föräldragård ligger i den gamla fruktträdgården och jag kunde inte tänka mig en bättre plats för mig och min familj att leva på, säger han.

Utsikt mot trädgården

Eftersom platsen är så viktig och miljön omkring den lantlig var det naturligt för Mattias och Linda att välja en husmodell med traditionellt uttryck och klassiska detaljer. Men det är ändå inte riktigt hela sanningen bakom valet av just Villa Mariefred.

- För mig var det faktiskt burspråket mellan köket och vardagsrummet som var avgörande, jag kände direkt att där vill jag ha vårt matbord och kunna öppna glasdörrarna ut mot terrassen och trädgården när vi sitter och äter, säger Linda.

Traditionell stil, moderna funktioner

Det är kombinationen av den charmiga, traditionella stilen och den moderna, funktionella planlösningen som Linda och Mattias älskar med sitt nya hem. Matplatsen, köket och vardagsrummet med en värmande kamin i en öppen och social helhet på första våningen. Sovrummen med stor balkong för föräldrarna och egna rum för de två barnen en trappa upp. Och, inte minst, klädvård och förvaring anpassat till en barnfamilj.

- Vi har dessutom plats för ett hemmakontor på nedre botten, vilket ju har varit fantastiskt bra under pandemin och även i fortsättningen med mer och mer distansarbete, säger Mattias.

Vardagslyx året runt

Utöver allt detta är det tillvalet glasverandan, som Linda och Mattias gjort till ett året runt-rum, som får hjärtat att ticka lite extra när de berättar om sitt hem.

-Med tanke på klimatet här i Sverige så tycker vi att det rummet är helt underbart, här kan vi vara alla årstider och känna att vi nästan är utomhus trots att vi sitter i värmen inomhus. För mig är det riktig vardagslyx att ha ett sådant här ’mysrum’ där vi bara kan vara, säger Linda.

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig