Tillbaka vid havet

Det första du ser när du kommer hem till Sophie och Kim Halvorsen är havet. De är båda uppväxta vid kusten och nu vill de ge sina egna barn samma förmån. Med en tomt vid bohuslänska Byfjorden blev Trivselhus Villa Grebbestad ett självklart val.

En längtan till vattnet

Renoveringsprojekt var de klara med efter att ha totalrenoverat sitt radhus i Trollhättan. Samtidigt började Sophies och Kims barndomar vid havet göra sig påminda som en längtan efter en vardag med spontana bad, båtturer och vackra kustvyer.

- Vi ville tillbaka till vattnet. Jag är uppvuxen på Kullahalvön och Kim på ostkusten, och den friheten var fantastisk när vi var små. Nu drömde vi om att kunna ge den uppväxten till våra barn också, säger Sophie.

Drömmen får liv

När då Uddevalla kommun, inte långt från Trollhättan, släppte nya kustnära tomter i ett område en halvmil väster om centrum vaknade drömmen till liv. Här fanns allt de kunde önska; närhet till naturen, staden – och havet.

- Det var verkligen perfekt, lite för bra för att vara sant, och vi var osäkra på om vi verkligen skulle få en tomt här, säger Kim.

Men det fick de. De fick till och med chansen att välja tomt – och valde en som de gillade. Men nej. Deras kontaktperson på Trivselhus sa att en annan tomt var bättre. Och de lyssnade.

- Ja, där fick vi verkligen ovärderligt stöd, även med placering av huset på tomten. Är du inte i branschen kan det vara svårt att se sådant, men det fick vi hjälp med och det är vi verkligen glada över i dag. Det har varit service och kvalitet rakt igenom med Trivselhus, från de första mötena till färdigt hus, säger Kim.

Vi älskar det stora köket och vardagsrummet med utsikt över havet

Husmodellen med perfekt planlösning

Att välja husmodell gick sedan ganska fort. De hade redan pratat ihop sig om målbilden, gjort en grundlig resarch och visste vad de letade efter.

- Jag tror att det är viktigt att åka runt lite och se på visningshus, så man får en fysisk känsla för olika hus, inte bara titta på ritningar. En av de saker som gjorde att vi valde Trivselhus var att de erbjuder hög kvalitet och stor valfrihet som standard, säger Sophie.

Med en tomt på premiumläge vid bohuskusten ville Kim och Sophie ha ett hus i klassisk bohuslänsk stil, med gott om ljusinsläpp från himmel och hav. När Villa Grebbestads planlösning visade sig vara perfekt för dem var det bara att slå till.

- Vi älskar det stora köket och vardagsrummet på första våningen med matplats som är utbyggt mot havet. Och att det finns ett vardagsrum även på andra våningen, så att barnen kan känna att de kan hänga där när de blir äldre, säger Sophie.

Åk runt lite och se på visningshus - det är viktigt!

Maximal utsikt över havet

Några ändringar gjorde de ändå, för att få huset exakt som de ville ha det. Bland annat valde de inbyggd trappa för extra förvaring och takkupa för fint ljusinsläpp i entrén. De lade även till lite högre takhöjd i den sociala delen och lite större fönster mot utsikten, plus ett extra fönster vid diskhon och ett extra sovrum på bottenplan.

- Nu har vi verkligen fått det som vi ville, ett hus vid havet som ser ut och fungerar precis som vi drömde om när vi började prata om att bygga nytt. Och alldeles utanför huset finns stranden och badplatsen där vi älskar att vara, och fina leder där vi kan springa, promenera och plocka bär med barnen, säger Kim.

Vad är det bästa med huset då?

- Oj, jag är så nöjd med allt så det är svårt att säga. Kanske matsalsdelen ändå. Med stora fönster och maximal utsikt över havet. Ja, det är det bästa, det som jag längtat mest efter, säger Sophie.

Stora fönster och maximal utsikt över havet - något familjen längtat efter

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig