Vilsamt vid vattnet

Från vägen ser huset nästan oansenligt ut. Men på baksidan, mot Vidösterns strand, dominerar de stora glaspartierna som suddar ut gränsen mellan ute och inne.

Familjen hade också en mycket klar idé över hur deras nya hem skulle se ut. De såg framför sig en låg huskropp med neutral framsida, medan baksidans fasad skulle öppna upp sig mot sjön med hjälp av stora glaspartier.
 
– Alldeles i närheten ligger en sommarstuga som designern Bruno Mathsson ritade och bodde i. Vi ville gärna att vårt hus skulle ha samma stil, det enkla och rena.

Trivselhus arkitekt var genast med på noterna och planeringsprocessen tog bara några veckor.
 
– Han förstod precis vad vi menade, det var inte mycket vi hade att invända mot hans första förslag, förklarar Peter.
 
Peter och Pamela ville skapa en hemtrevlig, ombonad känsla utan att göra avkall på en luftig och öppen planlösning. Taket av massiv ek är en detalj som förstärker det intrycket, samtidigt som det är mycket funktionellt. 
 
– Vi hade problem med ljudnivån i vårt tidigare hus, men det känner vi inte alls av här, berättar Pamela. Hon tycker också att kalkstensgolvet, som är genomgående i nästan hela huset, och de många skjutdörrarna bidrar till husets karaktär och gör det praktiskt att bo i.

Uterummet har också blivit populärt hos barnen. Där hänger de gärna när de har kompisar hemma.

Hemmet är tydligt uppdelat i en social del och en privat. Barnsovrummen har ordentliga klädkammare medan föräldrasovrummet är utrustat med ett dressing room. Intill sovrummen ligger också ett allrum där ungdomarna kan stänga om sig när de vill vara i fred.

Kök och vardagsrum smälter samman
och överallt ser man vattnets rörelse

Kök och vardagsrum smälter samman och överallt ser man vattnets rörelse och himlens skiftningar. Glaspartierna suddar ut gränsen mellan ute och inne, vilket förstärks av uterummet och den stora verandan som löper längs med huset i flera väderstreck. Verandan ger plats för både aktivitet och vila. Valet av möbler och detaljer gör att det bildas en helhet med husets innemiljö. 
 
– Både Pamela och jag är mycket intresserade av inredning och design. Det har varit väldigt roligt att leta möbler och detaljer som passar med huset, förklarar Peter. 

Peter och Pamela har egentligen bara ett tips till den som har hittat sin drömtomt och planerar sitt boende på den.
 
– Lyssna på arkitekten! Han eller hon har genomtänkta lösningar, de ser helheten likväl som vilken effekt olika detaljer och lösningar får. Det är svårt att överblicka allting själv.

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig