Möte mellan skog och hav

Susanne Bäsk växte upp i Västervik och har alltid längtat efter ett fritidshus vid havet. Hon jobbar och reser mycket och ville ha en plats där det är vilsamt att bara vara och enkelt att ta emot gäster. Nu står det moderna ladhuset Villa Frösö på en klippa och väntar på henne, familjen och alla vänner.

Drömmen fick avgöra

En inställd resa kan vara starten på en annan resa. När Susanne Bäsk och hennes son fastnade på en flygplats i två dygn och såg drömresan frysa inne bestämde sig Susanne för att förverkliga en annan dröm: att bygga ett hus vid havet.

- Det här huset är faktiskt en barndomsdröm, jag har mina föräldrar kvar i Västervik och har tillbringat mycket tid här genom åren. Längtan efter att bygga något eget har alltid funnits med mig, säger hon.

En av utmaningarna var att hitta den rätta platsen. Tomten Susanne fann efter flera års sökande ligger på en klippa vid Gamlebyviken, cirka 7–8 kilometer utanför Västervik. Hit kom hon första gången tillsammans med familjen och alla föll för platsen.

- Fördelen med att jag hade letat efter den perfekta platsen så länge var att jag visste vad jag ville ha, säger Susanne.

Då fanns en liten och äldre stuga på tomten och ett alternativ hade förstås varit att renovera och bygga ut den.

- Men jag ville kunna vara här året runt, så när vattnet hade frusit några gånger i den gamla stugan insåg jag att ett nytt hus var det bästa alternativet. Jag har dessutom bott i gamla hus tidigare och den här gången ville jag få det precis som jag önskade och inte kompromissa med mina drömmar, säger hon.

Jag ville få det precis som jag önskade och inte kompromissa med mina drömmar

Rofyllt och vackert

Önskemålet var att huset skulle vara en skön plats att landa på i en hektisk vardag. En rofylld och vacker miljö för att ladda batterierna, som också känns välkomnande och gör det enkelt att ha familj och vänner på besök. Därför stod till exempel dubbla badrum och gästrum på listan.

- Det var några olika turer fram och tillbaka med husmodeller, men till sist valde jag Villa Frösö som jag tycker speglar platsen och mötet mellan skog och hav på ett fint sätt. Nu när huset är klart känner jag också att det inte bara passar omgivningen och omständigheterna utan också min person. Att det verkligen känns som mitt hus, säger Susanne.

Hjärta med ljus och rymd

Ryggåstakets generösa höjd och glasdörrarna som öppnar upp ut mot altanen med en trappa ner till havet gör att husets hjärta med kök och vardagsrum får vackert ljus och en fantastisk rymd.

I köksdelen har Susanne också kompletterat med ett takfönster och i vardagsrummet kamin för att förstärka atmosfären ytterligare.

-Jag älskar att vara i det här rummet, med känslan av att gränsen mellan ute och inne suddas ut och att ha de här öppna sociala ytorna ut mot himlen, naturen och havet. Samtidigt som de privata delarna är placerade avskilda från varandra, så att känslan blir att de två gästrummen ligger lite som i egen del av huset.

Hus och tomt en helhet

Och det är inte bara från vardagsrummet som havet gör sig påmint, Susanne berättar också att hon kan ligga i sin säng i sovrummet och se ut mot vattnet. Eftersom huset är byggt på en klippa krävde placeringen både extra tankemöda och praktiskt jobb för att läget skulle utnyttjas så bra möjligt.

-Ja, men jag tycker att man alltid ska ta sig tid att tänka ordentligt på hur huset placeras på tomten och hur det samspelar med omgivningen. Den positiva upplevelsen blir så mycket starkare om plats och byggnad hänger ihop som en enhet. Därför kan jag inte välja favoritplats i huset – det är helheten som jag älskar, säger hon.

Jag kan inte välja favoritplats i huset - det är helheten som jag älskar

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig