Skräddarsytt med pool och utsikt

Erica von Segebaden och Henric Cederquist är uppvuxna i Västervik och visste att de ville bo utmed havet i Gertrudsvik. De visste också att de ville bo i ett nybyggt hus som de planerat och utformat helt från grunden utifrån familjens drömmar och behov. ”För oss var det aldrig aktuellt att köpa ett befintligt hus”, säger Henric.

En villa vid havet

Gertrudsvik är ett område strax utanför Västervik med vackert belägna tomter och utsikt över Gamlebyviken. Här bor Erica och Henric med barnen Agnes och Joel i ett skräddarsytt hus alldeles intill vattnet. 

Kändes helt rätt

”Vi bodde i lägenhet tidigare och när vi började leta efter ett nytt boende utgick vi från vilket område vi ville bo i. Vi kände till Gertrudsvik sedan tidigare och när vi fick tag på en tomt här som kändes helt rätt, då fanns det inte så mycket att tveka på”, säger Henric. 

Utnyttja läget

Eftersom tomten ligger på sluttande mark precis vid havet var det viktigt för honom och Erica att verkligen utnyttja läget så bra som möjligt, både vad gäller husets utformning och placering på tomten.

”För oss är helheten viktig, och vi ville inte bara välja ett fint hus utan också fundera igenom platsens förutsättningar och anpassa allt till miljön, till exempel för att planera uteplatser och balkonger efter solen”, säger Erica.

"Trivselhus totalentreprenad passade oss väldigt bra”

Vänner rekommenderade Trivselhus

Deras goda vänner hade byggt hus med Trivselhus tidigare och rekommenderade Erica och Henric att ta kontakt med företaget.

”Vi fick mycket goda intryck redan från början, det märks snabbt att Trivselhus håller bra kvalitet i både stort och smått. Vi gillade att grundstandarden är hög och att det var enkelt att göra tillval utöver standard när vi ville det”, säger Henric.

Ett eget livsverk

Erica och Henric visste att de ville skapa ett eget livsverk, skräddarsytt efter deras drömmar och behov. I samarbete med en av Trivselhus arkitekter skapade de huset som fri form utifrån sina önskemål och tomtens förutsättningar, så att allt har blivit precis så som de vill ha det. 

 ”Vi arbetade mest på distans. Arkitekten mejlade förslag och vi återkom med synpunkter och idéer, och till slut kom vi fram till ett färdigt förslag som vi älskar”, säger Henric. 

Viktigt med helhetsgrepp

På frågan vad de är särskilt nöjda, svarar Erica och Henric ”allt”.

”Men ok, den fantastiska gemensamhetsdelen på övervåning med braskamin, kök och vardagsrum i ett och utsikt över Gamlebyviken är kanske ändå det bästa. Det är min och Henrics favoritplats inomhus, medan barnen gärna är på nedervåningen och leker”, säger Erica. 

Helhetsgrepp

Familjen är glada över att de tog ett helhetsgrepp över huset och tomten och redan från början hade en plan för vad de ville göra med både ute- och innemiljöerna. 

Extra tid till drömmarna

Deras råd till andra som ska bygga hus är just att tänka på helheten, och att ta lite tid på sig för att tänka igenom de drömmar och idéer man har kring sitt hus.

”Åk runt och titta på nybyggda hus och lyssna på tips från människor med erfarenheter och kunskap”, säger Erica. 

"Trivselhus är trygghet"

Familjen Johnsson-Silverudd

När Per Johnsson och Sagalind Silverudd byggde nytt valde de att göra affär med Trivselhus. En originell husmodell, påkostad standardutrustning och tryggheten i att välja ett Södraföretag spelade störst roll för beslutet.

Ett livsverk vid havet

Familjen Svensson

Det skulle finnas ordentligt med plats för hela familjen. Ett öppet kök med skönt barhäng. Gott om garderobsutrymme – och så stora fönster ut mot havet. För det var havet som fick familjen Svensson att bygga ett nytt hus.

Hem för en växande familj

Familjen Savic

Louise Klasson och Zlatko Savic tittade på massor av gamla hus, men hittade inte hemmet de drömde om. Till slut bestämde de sig för att bygga nytt. För att få det hus de ville ha, till ett pris de tyckte var rätt.

Fint flöde mellan ute och inne

Sommen

Ett nytt skräddarsytt hus med charmen hos ett gammalt. Det var Ann-Sofie och Johan Lyckows önskemål när familjen växte.

Modern charm

Nordiskt trä och ljusa material

Tanken var att låta en arkitektbyrå rita ett nytt hus. Men så hittade de en husmodell hos Trivselhus som hade allt de drömt om. Tack vara det kunde Johanna och hennes familj lägga all kraft på detaljerna som speglar deras personlighet.

Önskehuset vid älven

Caroline och Marcus

Ett generöst kök med plats för både matlagning och vänner. Rymligt badrum med bastu och glasdörr ut mot Klarälven. Stor klädkammare. Och altaner med både morgon- och kvällssol.

Första Trivselhuset

Lars-Erik och Anna-Lena

Lars-Erik minns att det från början uppstod en mycket god kontakt med säljaren Kenneth Carlander, och det tillsammans med hög kvalitet på material och utförande avgjorde att det blev just ett Trivselhus.

Idylliskt boende nära vattnet

Tranås

På en liten udde i sjön Sommen strax utanför Tranås låg Pelle Åressons föräldrahem. Dit ville han tillbaka, men till ett nytt hus som skräddarsytts efter hans och frun Lenas önskemål.

Charmigt och funktionellt

Vidösterns strand

Från vägen ser huset nästan oansenligt ut. Men på baksidan, mot Vidösterns strand, dominerar de stora glaspartierna som suddar ut gränsen mellan ute och inne.

Vackert och stilrent

Romantiska former möter moderna bekvämligheter

När familjen Rodger fick en tomt i Söndrum utanför Halmstad började de planera för sitt nya hem. Läget passade dem bra, nära hav och småbåtshamn, cykelavstånd till Halmstad och många barnfamiljer i området.

Drömhemmet i Tyresö

Familjen Sabel

Det var havet som lockade familjen Sabel att bygga nytt hus. Deras drömhem i Tyresö är ritat så att utsikten mot vattnet är fri och öppen från så stora delar av huset som möjligt.