Unikt hem med pool och utsikt

Erica von Segebaden och Henric Cederquist är uppvuxna i Västervik och visste att de ville bo utmed havet i Gertrudsvik. De visste också att de ville bo i ett nybyggt hus som de planerat och utformat helt från grunden utifrån familjens drömmar och behov. ”För oss var det aldrig aktuellt att köpa ett befintligt hus”, säger Henric.

En villa vid havet

Gertrudsvik är ett område strax utanför Västervik med vackert belägna tomter och utsikt över Gamlebyviken. Här bor Erica och Henric med barnen Agnes och Joel i ett skräddarsytt hus alldeles intill vattnet. 

Kändes helt rätt

”Vi bodde i lägenhet tidigare och när vi började leta efter ett nytt boende utgick vi från vilket område vi ville bo i. Vi kände till Gertrudsvik sedan tidigare och när vi fick tag på en tomt här som kändes helt rätt, då fanns det inte så mycket att tveka på”, säger Henric. 

Utnyttja läget

Eftersom tomten ligger på sluttande mark precis vid havet var det viktigt för honom och Erica att verkligen utnyttja läget så bra som möjligt, både vad gäller husets utformning och placering på tomten.

”För oss är helheten viktig, och vi ville inte bara välja ett fint hus utan också fundera igenom platsens förutsättningar och anpassa allt till miljön, till exempel för att planera uteplatser och balkonger efter solen”, säger Erica.

"Trivselhus totalentreprenad passade oss väldigt bra”

Vänner rekommenderade Trivselhus

Deras goda vänner hade byggt hus med Trivselhus tidigare och rekommenderade Erica och Henric att ta kontakt med företaget.

”Vi fick mycket goda intryck redan från början, det märks snabbt att Trivselhus håller bra kvalitet i både stort och smått. Vi gillade att grundstandarden är hög och att det var enkelt att göra tillval utöver standard när vi ville det”, säger Henric.

Ett eget livsverk

Erica och Henric visste att de ville skapa ett eget livsverk, skräddarsytt efter deras drömmar och behov. I samarbete med en av Trivselhus arkitekter skapade de huset som fri form utifrån sina önskemål och tomtens förutsättningar, så att allt har blivit precis så som de vill ha det. 

 ”Vi arbetade mest på distans. Arkitekten mejlade förslag och vi återkom med synpunkter och idéer, och till slut kom vi fram till ett färdigt förslag som vi älskar”, säger Henric. 

Viktigt med helhetsgrepp

På frågan vad de är särskilt nöjda, svarar Erica och Henric ”allt”.

”Men ok, den fantastiska gemensamhetsdelen på övervåning med braskamin, kök och vardagsrum i ett och utsikt över Gamlebyviken är kanske ändå det bästa. Det är min och Henrics favoritplats inomhus, medan barnen gärna är på nedervåningen och leker”, säger Erica. 

Helhetsgrepp

Familjen är glada över att de tog ett helhetsgrepp över huset och tomten och redan från början hade en plan för vad de ville göra med både ute- och innemiljöerna. 

Extra tid till drömmarna

Deras råd till andra som ska bygga hus är just att tänka på helheten, och att ta lite tid på sig för att tänka igenom de drömmar och idéer man har kring sitt hus.

”Åk runt och titta på nybyggda hus och lyssna på tips från människor med erfarenheter och kunskap”, säger Erica. 

Låt oss berätta mer om möjligheterna med Trivselhus

Fyll i ditt namn, e-post och telefonnummer så återkommer vi.

Formuläret skickades

Tack!

Uppgifterna kommer att skickas till kontoret i {{formData.Office.SalesOfficeName}}
Stäng

Behöver du hjälp?

Låt oss guida dig