Så här skräddarsyr vi ditt hem

Oavsett om ni utgår från våra husmodeller eller vill att arkitekten ska rita ett helt nytt hus är målet alltid att huset ska vara unikt.

När ni utgår från en husmodell kan ni exempelvis göra huset större eller mindre, koppla på ett garage eller carport, ändra fönster och stil. Därför är det så viktigt för oss att vi får ta del av era önskemål och drömmar. När vi säger att vi gärna skräddarsyr hus, då menar vi det bokstavligt. Utgå från att allt är möjligt. Tänk på våra husmodeller som inspiration och hjälp för att komma vidare i husdrömmarna. Kanske hittar ni ert drömhus bland de färdiga förslagen. Kanske ser ni ett hus som ni tycker om, men vill anpassa till era önskemål. Eller så hjälper våra arkitekter till att skapa ett helt nytt och unikt hem. Vi vet av erfarenhet att det är viktigt att ha en kunnig, kreativ arkitekt som vägledare och husförslag att utgå ifrån. Förutom era önskemål om stil och praktiska lösningar tar vi hänsyn till exempelvis er tomt och vilken typ av hus det är lämpligt och tillåtet att bygga på den. Till det ska förstås också ekonomin kopplas för att hitta rätt nivå.

Ni har alla möjligheter!

Flexibelt byggsystem

Vi jämför ibland vårt byggsystem med lego. Det består av ett antal enheter som vi kan bygga ihop på oändligt många olika sätt. Det är förstås en stor fördel, eftersom det gör det möjligt för oss att vara oerhört flexibla. Så att ni kan få det hus ni drömmer om. Trots det kan vi förstås inte bygga hur som helst. Det handlar alltid om att sätta samman delarna till ett bra hus. Och då finns det två saker att ta hänsyn till. Regler från myndigheter och vår erfarenhet av vad som fungerar bäst. Husbyggande är reglerat av en mängd lagar och krav. Det handlar om allt från hur stort och högt det är tillåtet att bygga till regler som har med säkerhet och kvalitet att göra. Det är bra att regleringarna finns och det är vårt ansvar att se till att vi följer dem.

 

Lösningar baserade på kunskap

Lite annorlunda – men lika viktiga för slutresultatet – är de praktiska och estetiska ”regler” som vi utvecklat med hjälp av vår kunskap och långa erfarenhet av att bygga hus. De handlar helt enkelt om att vi lärt oss vilka lösningar och kombinationer som fungerar bäst för olika behov och önskemål. För att ni ska få ett så bra hus som möjligt vill vi därför gärna diskutera hur just era legobitar ska byggas ihop. Så att slutresultatet blir exakt så som ni önskar. Och kom ihåg: allt är möjligt!

Trivselhus Designvärden

För att kunna vara tydliga med vad vi tycker är viktigt för att skapa ett drömhus har vi utvecklat våra egna designvärden. När ni tittar på ett Trivselhus ska orden spegla det ni ser och fånga våra kärnvärden. Stil. Med en personlig och sammanhållen stil blir huset vackrast. Vi är alltid noga med att stilen passar de människor som ska bo i det och att ut- och insidan hänger ihop designmässigt i både stort och smått.

Funktion

Väl genomtänkta hus fungerar i vardagen. Det innebär att våra hus är anpassade för de människor som ska bo i det, är enkla att möblera och har bra förvaring.

Rumslighet

Tydliga rum, gångstråk och ljusflöden gör huset naturligt tilltalande. Vi kombinerar rymd, genomsikt och generösa ytor med tydlig rumslighet och uppdelning mellan olika funktioner.

Harmoni

Väl avvägda proportioner skapar harmoni. Det åstadkommer vi bland annat genom att huskroppen passar med takets utformning och att större hus delas in i flera matchande huskroppar.

Helhet

Det är helheten som skapar ett hem. Vi designar ditt hus efter tomtens unika förutsättningar och ser till att helheten fungerar med allt ifrån tomtplanering till innerdörrar som matchar husets stil.