Så skapas ett skräddarsytt hem

När vi säger att vi gärna skräddarsyr hus, då menar vi det bokstavligt. Ni kan utgå från att det mesta är möjligt och tänka på våra husmodeller som inspiration och hjälp för att komma vidare med era husdrömmar.

Kanske hittar ni ert drömhus bland våra husmodeller. Eller så ser ni en modell ni tycker om, men vill göra en egen variant eller tolkning för att anpassa till era önskemål och drömmar. Eller så hjälper våra arkitekter till att designa ett nytt och unikt hem i en helt fri form. Oavsett vilket är målet alltid att huset ska vara unikt för er. För att hitta rätt måste vi prata både helhet och detaljer,så att de samspelar med varandra. Ibland kan en liten sak påverka hela planlösningen. Ju tidigare vi får reda på alla önskemål, desto bättre.

Förutom era önskemål om stil och praktiska lösningar tar vi vara på alla de möjligheter som er tomt har. Det kan vara att förstärka och rama in en vacker utsikt, hitta den skönaste sol- och grillhörnan eller skapa det bästa flödet mellan ute och inne. Men också vilken typ av hus som det är lämpligt och tillåtet att bygga på tomten. Till det ska förstås också er ekonomi kopplas för att hitta rätt nivå.

Ett skräddarsytt hem kan handla om ändringar och kreativa lösningar i husets form och planlösning, men också om val av material, färger och detaljer, läs mer om det här.

Tillsammans förverkligar vi ert nya hem – ert livsverk.

Några regler på vägen

Vår långa erfarenhet tillsammans med vårt flexibla sätt att bygga hus gör det mesta möjligt. Med hänsyn till byggregler, våra designvärden och vår kunskap om de bästa lösningarna skapar vi ett hus för just dig och familj.

Vi jämför ibland vårt sätt att bygga hus med ett lego. Vårt byggsystem består av ett antal enheter som vi kan bygga ihop på oändligt många olika sätt. Det är förstås en stor fördel, eftersom det gör det möjligt för oss att vara oerhört flexibla och realisera era drömmar.

Det finns egentligen bara två saker att ta hänsyn till. Regler från myndigheter och vår erfarenhet av vad som fungerar bäst. Husbyggande är reglerat av en mängd lagar och krav. Det handlar om allt från hur stort och högt det är tillåtet att bygga, till regler som har med säkerhet och kvalitet att göra. Lite annorlunda, men lika viktiga för slutresultatet, är de praktiska och estetiska ”regler” som vi utvecklat med hjälp av vår kunskap och långa erfarenhet av att bygga hus. Våra designvärden handlar helt enkelt om att vi lärt oss vilka lösningar och kombinationer som fungerar bäst för olika behov och önskemål. Att matcha dessa regler mot era önskningar, det är vårt bidrag på vägen mot ert livsverk.

 

Våra designvärden

Funktion

Väl genomtänkta hus fungerar i vardagen. Det innebär att våra hus är anpassade för de människor som ska bo i det, är enkla att möblera och har bra förvaring.

Rumslighet

Tydliga rum, gångstråk och ljusflöden gör huset naturligt tilltalande. Vi kombinerar rymd, genomsikt och generösa ytor med tydlig rumslighet och uppdelning mellan olika funktioner.

Harmoni

Väl avvägda proportioner skapar harmoni. Det åstadkommer vi bland annat genom att huskroppen passar med takets utformning och att större hus delas in i flera matchande huskroppar.

Helhet

Det är helheten som skapar ett hem. Vi designar ditt hus efter tomtens unika förutsättningar och ser till att helheten fungerar med allt ifrån tomtplanering till innerdörrar som matchar husets stil.