Möt våra arkitekter

Vår roll är att guida dig till bra lösningar, samtidigt som vi är lyhörda för dina önskemål. Vi har ett stort bibliotek av idéhus som kan vara det perfekta boendet för dig. Vi har även möjlighet att skräddarsy ett unikt boende för dig, antingen utifrån en husmodell eller ett helt blankt papper.

Ditt engagemang är viktigt och vi behöver rätt förutsättningar för att kunna hjälpa dig. Planbestämmelser och tomtkarta tillsammans med information om hur ditt drömboende ser ut är en bra utgångspunkt. Här på hemsidan hittar du en Kom-igång-guide som hjälper dig och din familj att samla tankarna kring vad ni tillsammans drömmer om. Hur ser ditt drömboende ut?

Jessica Nilsson

Dra nytta av våra arkitekters kunskap och erfarenhet.

”Vi är petiga med våra hus. På ett positivt sätt. Allt är omsorgsfullt genomtänkt, inget är gjort av en slump. Som designchef vet jag att det i allra högsta grad gäller våra arkitekter. De gör ett fantastiskt jobb med att förverkliga Trivselhus kvalitetskrav. För att vara tydliga med vad vi tycker är viktigt för att skapa drömhus åt våra kunder har vi utvecklat våra egna designvärden. De talar om stil, funktion, rumslighet, harmoni och helhet. När man tittar på ett Trivselhus ska orden spegla det man ser och fånga våra kärnvärden. Hus är känsla och känslan skapas av våra arkitekter. Dra därför nytta av deras kunskap och erfarenhet!”

Anette Schill

”Jag älskar utmaningar och längtar alltid efter nya projekt.”

”Att designa hus är lite som att lägga pussel. Det gäller att få ihop alla bitar. Kundens drömmar, tomtens förutsättningar, planbestämmelserna och min erfarenhet av vad som fungerar estetiskt och praktiskt. Kort sagt, helheten. Som tur är älskar jag utmaningar och längtar alltid efter nya projekt. Jag brukar kalla mig själv husnörd, eftersom jag var tokig i arkitektur redan som liten. Nu har jag ritat hus i över 25 år och litar på min fingertoppskänsla när det gäller att skapa en vacker och praktisk helhet. Det är ofta en intressant balansgång mellan att vara lyhörd för kundens önskemål och att tillföra sin egen kompetens. Då är kommunikationen viktig. Trivselhus styrka tycker jag är flexibiliteten och de många valmöjligheterna. Det gör att vi alltid kan skapa skräddarsydda lösningar.”

Lea Klaaborg Stubman

”Mitt mål är att rita det perfekta huset för varje människa.”

”Min roll som arkitekt är ofta att tolka kundens tankar och idéer om sitt nya hus. Lyssna in. Tillföra min egen blick och erfarenhet som arkitekt. Och sedan lämna förslag. Mitt mål är att rita det perfekta huset för varje människa. Inspirationen kommer från samtal med människorna jag arbetar med och jag vill veta så mycket som möjligt för att kunna skapa ett skräddarsytt och personligt hus. Är personkemin god blir det enklare att rita det perfekta huset. Ofta ser jag mig som en slags coach som tolkar och visualiserar drömmar och möjligheter för husköparna. I bästa fall känner de: "Just det, det var precis så vi menade.”

Henrik Qvarnström

”Jag är mest nöjd när jag övervunnit utmaningar och överträffat förväntningarna.”

”När jag ritar hus vill jag utgå från en stark och tydlig idé som bär husets budskap. Det kan vara en specifik detalj, en teknisk lösning eller ett rum med någon speciell egenskap. Det viktiga är att inte bara stapla idéer på varandra, för då kan intrycket bli splittrat. När jag möter kunden vill jag att vi hittar en gemensam plattform, ett gemensamt språk som gör att vi kan ha en dialog om design och estetiska värden. Många är ovana vid det och som arkitekt är det därför viktigt att vara en bra kommunikatör. Jag är mest nöjd med mitt jobb när jag övervunnit utmaningar och överträffat förväntningarna. När vi löst ett problem och till och med gjort det till en möjlighet. Fördelen med Trivselhus är att det för oss är rutin att skapa skräddarsydda hus.”

Viktoria Karlsson

”Jag vill göra det lilla extra som överraskar och överträffar förväntningarna.”

”Jag har alltid brunnit för arkitektur och design, och vill göra det lilla extra som överraskar och överträffar förväntningarna. Jag tycker det är min roll som arkitekt att tillföra den sortens kvalitet. Att skapa något nytt. Som är skräddarsytt för kunden. Om det sedan är ett stramt, minimalistiskt hus eller ett charmigt vintagehus spelar mindre roll. En av de roligaste sakerna med arbetet är dialogen med kunderna. Det är viktigt att det verkligen blir ett samtal och att alla runt bordet delar med sig av sina tankar och drömmar om det nya huset. Det är bara så som jag kan få rätt information för att arbeta vidare. Trivselhus designvärden är också en viktig hjälp. Alla hus jag ritar är unika, samtidigt som de alltid känns som ett Trivselhus.”

Fredrik Gunnarsson

”Jag vill översätta människors husdrömmar till en konkret verklighet.” 

”För mig är det självklart att rita skräddarsydda hus. Alla människor är unika, och eftersom husen speglar människornas personligheter blir också husen jag ritar åt dem unika. Att skapa skräddarsydda hem tycker jag är själva definitionen på vad vi gör på Trivselhus. Det är en inställning och kunskap som är djupt rotad i företagskulturen. Det roligaste med mitt jobb är att få förvalta det förtroendet som det innebär att rita hus åt våra kunder. Det är något som påverkar både deras liv och platsen där huset byggs på under lång tid. Utmaningen är ofta att hitta ett gemensamt språk som hjälper mig att översätta människors husdrömmar till en konkret verklighet.”

Jessica Berglund

”Det är viktigt att rita rätt hus för kunden och platsen.”

”Arkitektur och konstruktion har alltid varit en stor del av mitt liv och jag älskar att uppleva nya platser och försöka förstå dem med alla sinnen. Det roligaste med mitt arbete som arkitekt är variationen. Alla projekt är unika och mitt mål är att varje hus ska ha en egen identitet. Det är viktigt att rita rätt hus för människorna, men även att se till platsen, för precis som kunden ska huset hitta hem och kännas harmoniskt. Att rita ett Trivselhus handlar mycket om samarbete och kommunikation. Mitt jobb är att lyssna på kunden, tolka och sedan skapa ett skräddarsytt hus som funkar både estetiskt och praktiskt.”

Frida Åberg

"Jag vill använda min kreativa sida och skapa unika hus"

Jag har alltid varit intresserad av arkitektur och tilltalas av möjligheten att skapa unika hem. Mitt mål är att skapa hem som återspeglar de personer som ska bo där. Det är spännande att skapa skräddarsydda hus utifrån kundens önskemål och tomtens förutsättningar och samtidigt väga in Trivselhus designvärden och mina egna idéer så att allt samspelar på bästa sätt.

Alla kunder är unika och därför blir också varje hus unikt, oavsett om vi utgår från en befintlig husmodell eller designar helt fritt. Mina kreativa lösningar är en viktig del i pusslet för att skapa kundens livsverk. Och vad kan vara mer givande än det?