Lågenergihus

Lågenergihus - vad är det?

den 31 maj 2010, kl. 11:27 | Kommentarer (0)

Vad är ett lågenergihus egentligen? I Sverige florerar en stor mängd begrepp för lågenergihus, t ex passivhus, minienergihus, egenvärmehus, nollenergihus, plusenergihus, 3-litershus m.m. Gemensamt för alla dessa koncept är att de alla använder mindre energi än vad byggnormerna (BBR) kräver.

Läs hela inlägget "Lågenergihus - vad är det?" här »

Kategoriserat under Lågenergihus

Bergvärme - din bästa investering!

den 16 mars 2010, kl. 16:20 | Kommentarer (2)

Sedan flera år tillbaka har Trivselhus valt att leverera bergvärmepump som standard. Det gör vi för att kunna erbjuda valfrihet gällande husets utförande, storlek och öppna lösningar som vi vet att våra kunder efterfrågar. Och detta samtidigt som vi ser till att uppfylla både dagens och kommande skärpningar av energikrav.  Markförhållanden på din tomt avgör om det går att genomföra bergsborrning eller om grundvattenborrning eller markslang för jordvärme är aktuellt.

Läs hela inlägget "Bergvärme - din bästa investering!" här »

Kategoriserat under Energi- och Miljökrav, Lågenergihus

Hur planeras nya villaområden?

den 25 juni 2009, kl. 16:24 | Kommentarer (2)

När jag ritar ett grupphusområde tänker jag på att lägga vägarna så att husen får fina solvänliga uteplatser. Det är bra både ur energisynpunkt och allmän trevnad i vårt mörka land att kunna placera flest fönster samt en mysig uteplats i söder-västerläge. Få fönster mot norra sidan kan också bidra till mindre insyn från grannen. Finns det några områdesplanerare som tänker i de här banorna? Eller är det bara traditionella områden som ritas, där tomternas väderstreck styrs av gatornas läge? Det vore intressant att veta! 

Läs hela inlägget "Hur planeras nya villaområden?" här »

Kategoriserat under Energi- och Miljökrav, Lågenergihus

Följ denna kategori via RSS 2.0